Da li znate kako je to  biti jaaako jaaaaaaako uzbuđen zbog toga što ćete prisustvovati događaju svojih snova i onda nešto na šta ne možete da utičete to uništi.
Da, paaa, izviđači ne znaju.
Probajte da zamislite grupu ljudi (9) iz 4 različite države.
Upravo su započeli svoje putovanje na jedan od najvažnijih događaja njihovog izviđačkog života, SVJETSKU SMOTRU IZVIĐAČA – JAMBOREE.
Bosanci, Makedonci, Crnogorci i Bugari su upravo sletjeli na aerodrom JFK u New York City-ju.
Srećni što smo živi poslije najdosadnijeg desetočasovnog leta iz Beograda (Srbija) do NYC, saznali smo da je naš sledeći let, let za Charlotte otkazan i prebačen za sutradan.
Charlotte, mrzimo te, ali vrijeme mrzimo još  više!
 
 (first photo)
Naša prva misao je bila da nećemo stići na Ceremoniju otvaranja, da nećemo imati priliku da mašemo zastavama svojih država sa bine i da nećemo imati jednu takvu uspomenu za pamćenje.
Hvala Bogu pa je ta misao trajala dvije minute, jer smo znali da ne želimo da jedna tako mala-velika stvar pokvari naš JAMBOREE i dragocjeno iskustvo koje ćemo da doživimo samo jednom u životu. Zato, dopustili smo da se nebo iznad New York-a isplače za nas. haha
TO MI ZOVEMO PRAVI IZVIĐAČKI DUH!
Ali, kada smo saznali da nam je sledeći (pomjereni) let tek za 24 časa i da nemamo gdje da spavamo, e to je bio PRAVI problem.
Ali samo 5 minuta.
Smislili smo nekoliko mjesta na kojima možemo da prenoćimo. Evo naše liste, od najpoželjnijih ka onim ,,u krajnjem slučaju” destinacija:
1. Central Park
2. Mannhattan
3. Brooklyn
4. JFK aerodrom
Bilo bi to odlično iskustvo, da provedemo noć sami u New Yorku, alii imali smo 2 problemčića:
1. Torbe su nam bile teške po najmanje 18 kilograma
2. Naše starješine i vođe, zajedno sa našim roditeljima bi došli do New York-a i poslali nas nazad kući, a to nikako nismo željeli
(A padala je i kiša, ali to nije problem za izviđače 🙂 )
Paa smo morali da provedemo noć u hotelu u blizini aerodroma. Jako, jako,  tužno.
Hah, šalim see.
Bilo je stvarno osvježavajuće imati kupatilo i spavati u krevetu, a ne na drvetu.
Nismo stigli na Ceremoniju otvaranja, ali smo imali sjajnu avanturu u New York-u, naučili smo sve o terminalima na JFK-u.
Ako ikada budete planirali da letite u New York, na JFK aerodrom, slobodno nam se obratite ako budete imali ikakvih poteškoća da se orjentišete tamo :””)
Ali najvažnija stvar je da smo stigli na Jamboree. Da, stigli smo 2 dana kasnije nego ostali, ali smo se super proveli. Takođe, uživamo na JAMBOREE-U, oduševilo nas je toliko mnogo stvari, a još 15 puta više aktivnosti nas tek očekujee.
Kako ste vi putovali do Jamboree-ja?
Nadam se da se odlično provodite gdje god da ste,
               xoxo,
                               Milica
Print This Post Print This Post