Zdravo dragi izviđači!
Jamboree je završen i 40,000 izviđača se vratilo nazad kući.
Pregršt novih iskustava, prijateljstava, priča, vizija, ideja…
Svi imamo toliko puno toga da ispričamo i podijelimo sa izviđačima iz svog odreda i saveza.
Kao Globalni Ambasador, zahvalna sam što sam dobila priliku da svoje iskustvo sa Svjetske Smotre Izviđača podijelim putem interneta sa izviđačima iz Bosne i Hercegovina i izviđačima iz cijelog svijeta.
Kakav blagoslov.
Željela bih da kažem HVALA Timu Globalnih Ambasadora, pomogli ste naam mnoogoo! Ovo ne bi bilo moguće bez vas, ljudi. NAJBOLJI STE, HVALA VAM!
I jedno veliko HVALA Izviđačima Amerike, Meksika i Kanade, i svim izviđačima koji su bili dio IST-ja. HVALA vam što ste učinili SVJETSKI JAMBOREE NAJBOLJIM DOŽIVLJAJEM IKADA!
HVALA VAM, IZVIĐAČI BRČKO DISTRIKTA što ste vjerovali u mene kao državnog predstavnika i HVALA VAM za vašu VELIKU i značajnu podršku za ovogodišnji Jamboree i za sve što radim u izviđaštvu.
HVALA, Savezu Izviđača u Bosni i Hercegovini što je prepoznao moj rad i trud i pružio mi ovakvu priliku!
Željela bih da pozovem izviđače iz cijelog svijeta da čitaju blogove Globalnih Ambasadora i da nastave da daju najbolje od sebe u izviđaštvu. Jednoga dana, vi ćete biti ti koji će dijeliti svoje utiske sa ovakvog jednom-u-životu događaja kao što je Svjetska Smotra Izviđača.
I poslednje i najveće HVALA bih željela da pošaljem GLAVNOM IZVIĐAČU CIJELOGA SVIJETA, Robertu Badenu Powellu, što je stvorio OVO.
ŠTO JE STVORIO IZVIĐAČE.
ŠTO JE STVORIO SVIJET BOLJIM MJESTOM.
ŠTO JE STVORIO JAMBOREE.
HVALA VAM!
Sada, toliko posla nas već čeka. Toliko ideja….i jako sam srećna zbog toga.
Svjetski Jamboree je nešto kao rolerkoster. Na kraju, trajao je prekratko, okrenuo nas toliko puta naglavačke a mi još uvijek želimo još i još. Bio je veliki izazov koji nas je promijenio kao osobe. Postali smo zreliji, shvatili kako funkcioniše internacionalno izviđaštvo, saznali o nekim globalnim problemima koje smo spremni da riješimo.
Jamboree je bio…………..
Šaljem vam pozdrave i zagrljaje iz Brčko distrikta, Bosne i Hercegovine.
Javite mi se ako dolazite u Bosnu, ili ako ste negdje u blizini 🙂
HVALA VAM ZA ČITANJE!!!
BUDI SPREMAN!
Z-D-R-A-V-O!
p.s. Možda se sretnemo na nekom sledećem Jamboree-ju, državnoj smotri, takmičenju, akciji….
                       -Vaša,
                                    Milica xxx
Print This Post Print This Post