Just nu sitter jag med solen i ryggen på gräsmattan utanför mitt tält. Doften av vår middag, köttfärssås med spaghetti, ar slående. Men det som utmarker och identifierar jamboree som mest enligt mig hittills är all ljud. Eller snarare alla språk. Det är som att vakna i Sverige, äta frukost i Peru, borsta tänderna i Nigeria, åka linbana i Japan och somna i Tyskland. En hel jorden runt resa på bara en dag. Vid varje kö, måltid eller tillfälle överhuvudtaget sker det ett kulturutbyte. Jag berättar om hur mitt liv är i Sverige, om vad jag äter till kvällsmat, hur många år vi går i skolan eller hur många grader det är i Göteborg. Och får tillbaka en jämförelse och inblick om hur det är i han eller hennes land och kultur. Ibland är det olikt Sverige, ibland inte. Oavsett är det mycket givande. Nedanför är bilder som ger dig en inblick om hur min jorden runt resa såg ut idag!

 

Ett gäng med spanjorer i full gång med att byta märken.

Tre U.S militärer som njuter av sin pizza-lunch.

Jag gick förbi tälten där japanerna bor, mycket trevliga!

Tre scouter som poserar framför Jamboree-statyn.

Alla möjliga olika sorters kläder kan skymtas under jamboree, exempelvis denna vackra kjolen samt kostymen med hatt.

 

Lovisa

Print This Post Print This Post