U ponedjeljak je po rasporedu za kamp C bilo planinarenje na Mountain Jack. Nakon dvosatnog smo pješačenja bili umorni pa smo se pri dolasku na vrh svi sakrili pod sjenicu, a neki su kasnije i odspavali. Gore su bile razne aktivnosti, od spartanske utrke preko košarke i nogometa pa sve do lažne logorske vatre koja se održavala u 4 sata popodne. Zbog nedostatka sna i planinarenja, bila sam previše umorna za bilo kakvu aktivnost pa sam se nakon kratkog spavanja zaputila prema kampovima. Tamo sam veliki ostatak dana provela mijenjajući ambleme i marame. Ubrzo nakon što sam se vratila u naš kamp, morala sam se spremiti za večeru kod Austrijanaca. Globalni su ambasadori dobili zadatak da jedan dan ugoste osobu iz druge zemlje (zato je kod nas na večeru došla Julia iz Njemačke), a neki su drugi dan trebali ići oni u goste. Tu se večer poklopilo da su Austrijancima u goste došli i izviđači iz Estonije pa smo nakon večere imali kulturno zabavni program tijekom kojeg smo međusobno izmjenjivali naše izviđačke igre i pjesme.
Sljedeći sam se dan opet ustala ranije jer je za ambasadore bio organiziran izlet u glavni grad Zapadne Virđinije – Charleston. Tamo smo posjetili State Museum, vozili smo se brodom po rijeci te posjetili njihovu solanu. Izlet je prošao relativno brzo. Upoznala sam nove izviđače, zbližila se sa onima koje sam upoznala ranije i razmjenjivala ambleme.
U kampu je, za razliku od Charlestona, cijeli dan padala kiša pa me dočekalo blato na terenu i voda u šatoru, ono što je izviđaču najmilije.
Predvečer su nam u goste došli Balkanci, a nedugo nakon što su otišli svi smo ubrzo zaspali jer nas je uspavao zvuk kapljica kiše koje udaraju u šatorsko platno. Jedna od najljepših stvari koje se mogu dogoditi na logorovanju.

 

Print This Post Print This Post