Digli smo se u šest. Neki malo ranije, neki kasnije. Naravno, nisu svi bili budni oko šest, samo oni koji su htjeli ići na veliki zip line.

Kada smo došli do mjesta registracije (oko pola sedam) red je bio dug kao usred bijela dana (kasnije smo saznali da neki kontigenti dolaze u 2 ujutro i tamo spavaju u redu).

Red je bio toliko dug i vrlo se sporo micao da smo Doria, Vid i ja odlučili otići na brdski biciklizam prije zip linea. Zaputili smo se prema stazama i reda gotovo da i nije bilo. Kada smo došli na red, dobili smo zaštitnu opremu, dali su nam bicikl koji nam je najviše odgovarao te smo sljedećih 20-ak minuta proveli u školici bicikliranja.

Instruktor nam je objasnio i pokazao kako se vozi brdski bicikl te kako se trebamo ponašati na stazi nakon čega smo s njim imali malo prakse. S obzirom da se nitko nije razbio, dobili smo dozvolu za samostalnu vožnju pa smo se nas troje vozikali šumskim stazama. Ona koju smo izabrali u početku je bila široka, ali se vrlo brzo pretvorila u usku stazicu kojom smo išli samo uzbrdo. U jednom sam trenu toliko bila iscrpljena da sam sišla s bicikla i gurala ga prema gore. Kada je staza prestala biti samo uspon opet sam sjela na bicikl i naravno da sam morala pasti pokraj provalije. Sve u svemu, dobro smo se oznojili, ali smo se i odlično zabavili.

Kasnije smo se našli s ostatkom ekipe od koje sam se vrlo brzo odvojila jer sam odlučila malo prošetati po šatorima drugih zemalja i organizacija. Velika je većina radionica i organizacija bila usmjerena prema zaštiti Zemlje i prirode. Tako sam, na primjer, u irskome šatoru bila na radionici pod nazivom “flower bomb”. Radionica je vrlo jednostavna i odvija se tako da se naprave male kuglice zemlje u koje se stavi sjemenje i onda se te kuglice bace usred livade. Cilj je da sljedeće godine u ovo vrijeme ta ista livada bude puna šarenoga cvijeća. Isto sam tako slušala o robotima ubojicama te kojim alternativnim proizvodima možemo zamijeniti naše svakodnevne proizvode i tako ne zagađivati okoliš.

Također sam i saznala da u zemljama u kojima obitavaju nosorozi svakih 10 minuta umru 3 nosoroga jer ih plemena love zbog njihovih rogova zato što su uvjereni da oni liječe rak. Osim toga, svaku minutu u svijetu se uništi šuma površine oko 27 nogometnih igrališta radi ljudske potrebe za proizvodima koje možemo dobiti iz drveća.

Kada sam došla u kamp nakon skoro 11 sati, krenuli smo na organizirani koncert s kojega smo ubrzo otišli jer nam se nije sviđala glazba pa smo se preselili na gay party. Tamo smo se zaista dobro zabavili i njime obilježili današnji dan.

Print This Post Print This Post