Nakon 10-satnog putovanja autobusom od New Yorka preko Pennsylvanie pa sve do West Virginie svi smo bili spremni vidjeti kamp o kojem smo slušali prošle 2 godine. Ono što smo odmah primijetili jest to da je cijeli kamp ograđen i da je pod strogom zaštitom. Do ulaska u kamp smo prošli pokraj više zaštitara, policajaca i vojnika, a naša im je sigurnost toliko važna da su u jednom trenu vojnici čak prošetali psa oko autobusa kako bi bili sigurni da na mjesto logorovanja ne unosimo zabranjene supstance, kemikalije ili eksplozive

U naš se autobus zatim smjestio član IST-a (International Service Team) kojemu je bio posao da nam kaže nešto o pravilima Jamboree-a i da nas uputi do našeg potkampa, ali mu to nije pošlo od ruke jer smo uspjeli zalutati.  Nakon što smo pronašli svoj put do potkampa slijedila je uobičajena procedura. Stvari smo izvadili iz autobusa i počeli s podizanjem kampa.  Posebno se moramo zahvaliti našim američkim susjedima koji su nam po najvećoj kiši nesebično odlučili pomoći sa sastavljanjem šatora i drugih elemenata. Potom smo se podijelili po patrolama, smjestili se u šatore i odmarali većinu vremena. Popodne smo još otišli i u dućan kako bismo kupili potrebne namjernice za ručak i večeru. Zanimljiva je stvar o prehrani u kampu to što članovi sami odlučuju što žele jesti taj dan, odlaze u dućan kako bi kupili potrebnu hranu i zatim s tom hranom ponovno odlaze u kamp pripremati jelo za patrole (oko 40 gladnih trbuha). Hranu u dućanu ne plaćamo novcima, već bodovima koji nam se svaki dan obnavljaju. Nakon ručka još je bilo potrebno postaviti zastavu pokraj nas kako bi bili uočljiviji drugim izviđačima te podići kapiju koju su nam postavili muški članovi. Sada je gotovo sve bilo spremno da nam ovaj kamp bude zamjenski dom sljedećih 12 dana.
Predvečer su pokraj nas došli i izviđači iz Francuske pa smo po uzoru na Amerikance pomogli Francuzima oko podizanja kampa. Time je završio prvi dan na logoru u West Virginiji i svi smo bili spremni za spavanje i uzbuđeni za sljedeći dan – prvi službeni dan Jamboree-a.
Print This Post Print This Post