Prva prospavana noć… Prvi dojmovi su da je sve vrlo vlažno i hladno. Nitko nije očekivao toliku hladnoću pa smo se svi smrznuli. Nakon brzog doručka zaputila sam se prema radionici za globalne ambasadore dok se naš kamp polako spremao za prvi dan pun aktivnosti. Nakon radionice sam došla do kampa koji me je dočekao gotovo prazan jer su svi bili na jutarnjim aktivnostima. Za ručak smo imali male lunch pakete u kojima se između ostalog i nalazilo voće kako bismo koliko toliko u sebe unijeli neke vitamine jer smo do sada mogli svjedočiti koliko je američka hrana zaista nutricionistički siromašna. Odlučili smo da su lunch paketi bili najbolja opcija jer se nikome ne isplati vraćati u kamp na ručak pa izviđači ovako mogu jesti na terenu. Dok su svi bili na aktivnostima, nekima je u kampu bilo dosadno pa je na primjer naš Fran Davidović odlučio potpuno očistiti kuhinju i oprati kuhinjske krpe tako da ih prokuha. Izviđači su se polako počeli vraćati s aktivnosti kada sam ja trebala krenuti na probu za svečano otvorenje. Za znatiželjne roditelje, za večeru smo imali juhu, salatu, krumpir i piletinu.

Na svome putu do mjesta sastanka naišla sam na curu iz Dominikanske Republike pa smo se zajedno uputile prema mjestu sastanka. Naš je zadatak bio nositi zastave tokom svečanog otovorenja. Ja sam očito predstavljala našu Hrvatsku, ali je nerijetko bio slučaj da je bilo više ambasadora iz iste zemlje pa su oni nosili zastave drugih zemalja jer nisu izviđači iz svih zemalja bili prisutni na ovogodišnjem Jamboree-u.

Nakon neprestanog stajanja oko pet sati, napokon sam se spojila sa svojima gdje smo zajedno uživali u ostatku koncerta. Između ostalih, govor je održao Bear Grylls, a svirao je bend Recycled Percussion koji je specifičan po tome jer su instrumenti na kojima su svirali 70% reciklirani. U jednom su trenu čak svirali i pomoću kuhinjskih miksera. Otvorenje je završilo koreografijom dronova koji su usred neba prikazivali slike u pokretu. Nakon ceremonije smo se uputili prema kampu gdje smo se spremili za našu drugu noć pod vedrim nebom.

Print This Post Print This Post